Sådan går du live på Facebook

10. september 2021

At sælge mere ved at gå live behøver ikke at være kompliceret. Kom med en tur omkring live lige her.

 

Med Facebook kan du lave en livevideo, og gennem din livevideo kan du også sælge live… Men hvad er det lige, en livevideo er?

 

Hvad er live?

 

En livevideo er kort sagt, når du optager en video, og det samtidig bliver sendt ud, live, til dine seere. Ligesom live-tv, hvor du selv er vært, og selv optager programmet. Dine seere kan se med via deres Facebook, uanset om det er på telefon, tablet eller computer.

 

Når dine seere ser din livevideo, kan de samtidig kommentere, like og dele. Disse kommentarer og likes er synlige for dig imens du optager.

 

Med livevideo kan du lave Live Salg. Ved Live Salg præsenterer du seerne for dine produkter, og de kan med kommentaren ”Ja tak” bestille de fremviste produkter løbende gennem din livevideo.

 

Spontant eller planlagt

 

Du kan vælge at gå live lige nu og her med din mobil. Er du typen, der hellere vil planlægge det, eller ønsker du at bruge et kamera, du måske har købt til anledningen, skal du bruge din computer.

 

Uanset om du er til det spontane eller planlagte live, om du er til mobilens kamera eller et eksternt kamera, får du trin for trin guide til hvordan du kommer i gang lige her:

 

Hurtigt og spontant live med mobil

 

Skal du live lige med det samme, og er dit kamera i mobilen tilstrækkeligt, så skal du blot følge disse trin:

 

1. Åben din Facebook-app.

2. Gå ind på den Facebookside du ønsker at gå live på.

3. Tryk på ”Live”.

 

 

4. Når du vil starte din optagelse, trykker du på den blå ”Start livevideo”-knap – Så er du live.

 

 

 

Bruger du dit live til at sælge produkter, kan JaTakPortalen, automatisk tage imod dine bestillinger og svare kunder, der bestiller, så du kan koncentrere dig om at være live imens. Læs mere om dette under afsnittet ’Svar dine seere og håndter dine bestillinger’.

 

Til dig, der vil gøre lidt mere ud af det

 

Ønsker du at planlægge dit live, bruge eksternt kamera eller lægge grafisk layout på din livevideo? Vil du opgradere dit live med flere muligheder som disse, skal du bruge din computer.

 

 

1. Gå ind på Live Producer

 

Du opretter din livevideo lige her.

 

 

2. Beslut hvornår du vil gå live

 

Du kan oprette en livevideo, som du afholder med det samme, eller du kan planlægge en livevideobegivenhed ud i fremtiden.

 

 

Vælg ’Gå live nu’ hvis du ønsker at gå live med det samme eller vælg 'Planlæg livevideobegivenhed', hvis du ønsker at planlægge en livevideobegivenhed til et senere tidspunkt.

 

Har du valgt ’Planlæg livevideobegivenhed’, skal du vælge dato og klokkeslæt for, hvornår du vil afholde livevideobegivenheden.

 

 

3. Beslut hvor du vil vise din livevideo under afsnittet ’Slå op’

 

Vælg den side du ønsker at gå live på.

 

 

Når du vælger at slå op på en side, som du administrerer, har du mulighed for at indstille målgruppen for, hvem der får vist din livevideo.

 

 

4. Lav et opslag/begivenhed

 

Har du valgt at afholde din livevideo med det samme, kan du indsætte en titel og en kort tekst om dit Live Salg.

 

Denne tekst er synlig sammen med din video, når du er live, og som opslag, når du er færdig, såfremt du vælger at gemme videoen på Facebook efter din liveudsendelse.

 

Har du valgt at planlægge en livevideobegivenhed til et senere tidspunkt, skal du oprette en begivenhed ved at udfylde begivenhedens navn og beskrivelse.

 

 

 

5. Vælg din videokilde

 

Afholder du din livevideo med det samme, skal du vælge dit udstyr nu.

 

Du kan bruge kameraet i din computer/telefon/tablet eller du kan tilknytte eksternt kamera og/eller mikrofon (Se vores guide for anbefalet eksternt udstyr).

 

 

Har du valgt at planlægge en livevideobegivenhed til senere, skal du først vælge dit udstyr, når du går ind i din begivenhed, for at starte din livevideo.

 

 

6. Gå live

 

Har du valgt at gå live med det samme, trykker du ’Gå live’ i venstre hjørne, når du er klar, og din livevideo bliver sendt ud til dine seere.

 

Har du planlagt en livevideobegivenhed skal du, når tiden for begivenheden nærmer sig, gå ind på din begivenhed, og trykke på 'Opsæt livevideo'. Her vil det være mulighed for, nederst i venstre hjørne, at 'Gå automatisk live på det planlagte starttidspunkt'.

 

 

Vælg denne funktion fra ved at flytte den hvide cirkel til venstre i det blå felt. Så får du mulighed for selv at trykke på 'Gå live', når du er klar.

 

 

 

7. Afslut din livevideo

 

Når du trykker på 'Gå live', kommer en rød knap frem, som du skal trykke på, når du vil afslutte din livevideo.

 

 

 

8. Gem eller slet din video

 

Efter du har trykket 'Afslut livevideo', skal du vælge, om du vil beholde din video på Facebook, eller om du vil slette den.


Nogle vælger at slette videoen efter live, da der kan være præsenteret tilbud, som udløber eller bliver udsolgt. Andre vælger at beholde videoen på Facebook, så de kan sælge de præsenterede tilbud resten af dagen eller i en længere periode.


OBS: Vælger du at slette din livevideo efterfølgende, kan du ikke genfinde dine seeres kommentarer/bestillinger.


Har du ikke haft Ja Tak robotten tilknyttet, er det nødvendigt at du gemmer din video som et opslag, og så starter et stort manuelt arbejde, hvor du skal have overblik over dine bestillinger i kommentartråden, og besvare dem, der ikke har fået svar undervejs i din livevideo.


Med JaTakPortalen er alle dine bestillinger gemt, og du får efter dit Live Salg en komplet pakkeliste. Så kan du let og hurtigt gøre dine ordrer klar til dine kunder.


Så hvad venter du på? Kom i gang allerede nu - 100% gratis.


God fornøjelse.

 

Svar dine seere og håndter dine bestillinger

 

Dine seere har mulighed for at skrive til dig og købe undervejs i din livevideo. Tjek op på kommentarer og svar undervejs på spørgsmål for at give dine seere en god oplevelse.


Sælg dine produkter ved at vise dem frem og fortælle om dem i din livevideo. Seerne bestiller så ved at skrive "Ja Tak” undervejs. Det er vigtigt for din forretning, at du håndterer disse bestillinger hurtigst muligt, og her ligger der et administrativt arbejde for dig.


Der kan være overvældende mange bestillinger ved en livevideo, og det er hårdt og tidskrævende at håndtere. Derfor bør du tage stilling til, hvordan du håndterer disse bestillinger inden dit Live Salg.


For at gøre det meget nemmere at håndtere dine ordrer kan du vælge at tilkoble JaTakPortalens Ja Tak robot, der automatisk svarer på dine kunders bestillinger undervejs i din livevideo. Ja Tak robotten automatiserer hele salgsprocessen, så du får en oversigt over alle bestillinger, som du skal pakke. Ja Tak robotten er hurtigt sat op med få lette trin, og sparer dig meget tid og besvær.


Mange større og mindre forretninger bruger allerede JaTakPortalen og har rost løsningen til skyerne (Se anmeldelser her).

Vi tager alt det tekniske, så tager du forretningen

 

Det er let at komme i gang

 

0,-

 

Tilmeld dig nu og få fri adgang til alle funktioner resten af 2021.
... ingen bindinger og kræver ikke registrering af kreditkort.

 

Start nu